Kesten kocke

97

TIJESTO:
4 jaja
10 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žlice vode
1/2 praška za pecivo
20 dag brašna

KREMA:
50 dag protisnutog kestena
15 dag šećera u prahu
15 dag margarina
2 dl tučenog slatkog vrhnja
1vanilin šećer
3 žlice ruma

PREMAZ:
5 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
2 kremfiksa

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodajte šećer, vanilin šećer i vodu. Postupno dodavajte jedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ohlađeno tijesto natopite rumom i premažite pripremljenom kremom.
Pjenasto izradite margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i kremfiksom u čvrst šlag i premažite kolač.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDžem od dunja i oraha
Sljedeći članakDomaće sjeme i sadni materijal mogu konkurirati visokim tržišnim zahtjevima EU
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.