Tijesto:

✦4 bjelanjka

✦200 g šećera

✦1 žlica brašna

✦1 žličica praška za pecivo

✦200 g kokosovog brašna

Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg. Dodati šećer i miksati dok se šećer ne oto­pi. Postupno dodavati brašno prosijano s praškom za pecivo i kokosovim brašnom, te miješati pjenjačom. Kalup dimenzije 20 x 27 cm obložiti papirom za pečenje. Uliti smjesu i peći na 180 °C oko 20 minuta.

Međusloj:

✦200 g čokolade za kuhanje

 ✦6 žlica ulja

Priprema: Sjeckanu čokoladu s uljem otopi­ti na pari, te preliti po ohlađenom biskvitu. Staviti u hladnjak da se čokolada stisne.

Krema:

4 žumanjka

✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦250 ml mlijeka

✦6 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: U 100 ml mlijeka razmutiti škrob­no brašno i žumanjke, pa ukuhati u ostatak mlijeka sa prethodno otopljenim šećerima. Kuhati do gustoće pudinga, maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi, te ostaviti da se ohladi, uz povremeno miješanje da se ne uhvati ko­rica. Vrhnje za šlag čvrsto umutiti i dodati u ohlađenu kremu. Još kratko miksati da krema postane glatka. Preliti kremu po čokoladnom sloju.

Dekoracija:

100 g ribane čokolade

Priprema: Rashladiti i posuti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači

Prethodni članakAmbrozija – značajan problem u poljoprivredi i javnom zdravstvu
Sljedeći članakMogu li potpore zadržati proizvodnju šećerne repe u RH?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.