Za tijesto:
– 3 žumanjka
– 100g šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 125g margarina
– korica limuna
– 250g glatkog brašna
– 1/2 vrećice praška za pecivo

Za nadjev:
– 3 bjelanjka
– 120g šećera
– 2 žlice limunova soka
– 120g kokosovog brašna
– marmelada od marelice ili po ukusu

POSTUPAK IZRADE PRHKOG TIJESTA:
Pjenasto miješajte margarin koji ste prethodno narezali na listiće. Dodajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i zamijesite tijesto. Oblikovano tijesto razvucite u veličini posude za pečenje (prethodno namastite i pospite s brašnom). Na nekoliko mjesta zabodite s čačkalicom da tijesto prilikom pečenja previše ne naraste. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C, 20 minuta.

PRIPREMA KOKOS NADJEVA:
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Neprestano miješajući, postupno dodajte šećer, limunov sok i kokosovo brašno, a zatim promiješajte. Pečeno prhko tijesto odmah premažite s marmeladom pa nadjevom. Zatim vratite u pećnicu i pecite 10 minuta, isključite pećnicu i ostavite kolač u vrućoj pećnici dok se do kraja ne ohladi. Na ohlađ eni kolač pospite još malo kokosovog brašna i narežite na ploške.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakSamo za mene
Sljedeći članakSočna štrudla
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.