– 500 g kora za pitu

Nadjev 1
– 600 do 800 g višanja
– šećer
– 3 žlice grisa
– 3 žlice krušnih mrvica

Nadjev 2
– 500 g svježeg sira
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– 3 žlice šećera

Nadjev 3
– 1 kg naribanih jabuka
– 4 žlice šećera
– cimet

Preljev
– 1/2 l kiselog vrhnja
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– šećer u prahu

Pripremite sva 3 nadjeva. Pomiješajte naribane jabuke sa šećerom i cimetom. Višnje ocijedite i pomiješajte sa šećerom, krušnim mrvicama i grisom. Pomiješajte sir s jajima i šećerom i vanili šećerom. Za 2 velike štrudle treba najmanje 8 kora. Svaki nadjev podijelite na pola. S polovicom nadjeva napunite po jednu koru, krajeve uvijete i namotate kako ne bi izlazio nadjev. Na isti način napravite 6 savijača – 2 s višnjama, 2 sa sirom i 2 s jabukama. Zatim na čistu koru stavite 2 pripremljene štrudle na dno i jednu na vrh (npr. sir i višnje na dno, a jabuke na vrh) . Zatim sve 3 štrudle uvijete čvrsto u praznu koru na isti način, prvo uvijete krajeve pa je čvrsto zamotate. Stavite u protvanj obložen papirom za pečenje. Za preljev pomiješajte vrhnje s jajima i vanili šećerom, te prelite štrudlu. Pecite na 180 stupnjeva 60 minuta. Ohla đene pospite šećerom u prahu.

 

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKokos štangice
Sljedeći članakFina torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.