Kolač iz snova
Priprema:
U čvrst snijeg od bjelanjaka postupno umiksati šećer, te kuhačom polako umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i ispeći dva biskvita u kalupu 20 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 10 minuta. Vruće biskvite preliti s vrućim mlijekom.
Priprema:
Namočiti želatinu. Žumanjke, šećer i mlijeko kuhati na pari dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Dodati ocijeđenu i otopljenu želatinu i otopljenu čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi i stisne. U ohlađeno dodati šlag od tučenog vrhnja. Na prvi sloj biskvita staviti kremu, te poklopiti drugim slojem i pritisnuti.
Priprema:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, te preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po biskvitu. Ohladiti preko noći.
Recept iz knjige – Premium kolači – deserti i slastice