/>
<p><strong>Tijesto:</strong><br />– 6 bjelanjaka<br />-6 žlica šećera<br />-6 žlica oštrog brašna<br />-½ praška za pecivo<br />-1 dcl mlijeka za preliti biskvit
<p><strong>Krema:</strong><br />-8 listića želatina <br />-6 žumanjaka <br />-20 dag šećera <br />-7,5 dcl mlijeka <br />-20 dag čokolade za kuhanje <br />-4 dcl vrhnja za šlag
<p><strong>Ganache:</strong><br />-20 dag čokolade za kuhanje <br />-2,5 dcl vrhnja za šlag<div class=

 

Priprema:
U čvrst snijeg od bjelanjaka po­stupno umiksati šećer, te kuhačom polako umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i ispeći dva biskvita u kalupu 20 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 10 mi­nuta. Vruće biskvite preliti s vrućim mlijekom.

Priprema:
Namočiti želatinu. Žumanjke, še­ćer i mlijeko kuhati na pari dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Dodati ocijeđenu i otopljenu želatinu i otopljenu čokoladu. Ostaviti da se malo ohladi i stisne. U ohlađeno dodati šlag od tučenog vrhnja. Na prvi sloj biskvita staviti kremu, te poklopiti drugim slojem i pritisnuti.

Priprema:
Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja, te preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti, pa preliti po biskvitu. Ohladiti preko noći. 

Recept iz knjige – Premium kolači – deserti i slastice

 
Prethodni članakKrtovinci
Sljedeći članakMakroni
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.