PRIPREMITE:

1-2 vrećice vanilin šećera
100 g maslaca
100 g šećera
2 jaja
100 g mljevenih badema
3-4 kapi ulja
oko 30 piškota
kandirane trešnje za ukras 

Mikserom miješajte maslac da postane kremast. Umiješajte šećer, vanilin šećer, jaja, bademe i ulje. Odvojite oko 5 žlica kreme. Obložite piškotama (pošećerena i l i glazirana strana prema van) dno i rub posude manjeg oblika. Ulijte kremu pa na nju stavite preostale piškote. Pustite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Izvadite oblik i istresite kolač. Ukrasite kremom koju ste odvojili te kandiranim trešnjama.

Prethodni članakKraljevski kolač
Sljedeći članakŠareni cheesecake
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.