PRIPREMITE:
200 g maslaca ili margarina
150 g šecera
1vanilin šećer
3 jaja
150 g jestivoga škroba
250 g brašna
1 vrećicu praška za pecivo
3 žlice kondenziranog mlijeka
50 g badema
150 g čokolade
100 g grož ica i kandiranih trešanja
 

Priprema za čokoladni preljev:
150 g šećera
1,5 dl vode
300 g čokolade 

Omekšanu masnoću stavite u visoku zdjelu, dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, jestivi škrob, brašno, prašak za pecivo i kondenzirano mlijeko te miksajte 2 minute, dok ne nastane glatka smjesa. U tijesto umiješajte oguljene i krupno izrezane bademe, nasjeckanu čokoladu, grož đice i narezane trešnje. Tijesto stavite u namašćenu tepsiju i ispecite ga u zagrijanoj pećnici. Za preljev otopite šećer u 3 žlice tople vode. Od te tekućine odvojite 1 žlicu i pomiješajte je s kakaom i 1/2 žlice vode. Pečeni kolač izvadite. Najprije ga premažite čokoladnim preljevom, zatim ga ukrasite prugama bijelog preljeva.

 

Priprema za čokoladni preljev:

Vodu i šećer prokuhajte, dodajte komadiće čokolade i lagano kuhajte 4-5 minuta. Smjesu maknite s vatre i dalje miješajte dok ne nastanu mjehurići. 

Prethodni članakVoćna fantazija
Sljedeći članakKolač od badema i piškota
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.