Za tijesto
– 30 dag brašna
– 20 dag maslaca
– 2 žumanjka
– 2 žlice vrhnja
– ½ žlicice praška za pecivo

Za nadjev
– 50 dag očišćene buče
– 600 ml mlijeka
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 žlicica cimeta u prahu
– muškatnog oraščića
– 3 jaja
– 50 g maslaca
– 150 ml vrhnja za šlag

Umijesite prhko tijesto i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta. Buču narežite na kockice i skuhajte u mlijeku. Zatim je propasirajte, miješajući električnom miješalicom i postepeno dodajte šećer, jaja, cimet, muškatni oraščić i maslac. Prhko tijesto razvaljajte i stavite u kalup. Po tijestu rasporedite nadjev i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta, zatim 15 do 20 minuta na temperaturi od 140 °C. Istucite vrhnje za šlag i nanesite ga pomoću slastičarske vrećice, te ukrasite kakaom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakIrska kava
Sljedeći članakKalifornijska torta od karamele i oraha
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.