width=

Za tijesto
– 30 dag brašna
– 20 dag maslaca
– 2 žumanjka
– 2 žlice vrhnja
– ½ žlicice praška za pecivo

Za nadjev
– 50 dag očišćene buče
– 600 ml mlijeka
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 žlicica cimeta u prahu
– muškatnog oraščića
– 3 jaja
– 50 g maslaca
– 150 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Umijesite prhko tijesto i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta. Buču narežite na kockice i skuhajte u mlijeku. Zatim je propasirajte, miješajući električnom miješalicom i postepeno dodajte šećer, jaja, cimet, muškatni oraščić i maslac. Prhko tijesto razvaljajte i stavite u kalup. Po tijestu rasporedite nadjev i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta, zatim 15 do 20 minuta na temperaturi od 140 °C. Istucite vrhnje za šlag i nanesite ga pomoću slastičarske vrećice, te ukrasite kakaom.

Prethodni članakIrska kava
Sljedeći članakTorta od karamele i oraha
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.