Kolač od bundeve

154

Sastojci:
– 45 dag pirea od bundeve
4 jaja
– 25 dag šećera
– 2,5 dcl ulja
– 26 dag oštrog brašna
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 1 žličica sode bikarbone
– 2 žličice cimeta
– šećer u prahu za posipanje

Priprema: Bundevu nasjeckanu na kockice kuhati oko 30 minuta. Ocijediti i izmiksati štapnim mikserom u pire, ohladiti pa izvagati 45 dag. Miksati jaja sa šećerom, pa dodati pire od bundeve i ulje. Promiješati brašno, prašak za pecivo, sol, sodu i cimet pa dodati smjesi od bundeve. Izliti u kalup 30 x 25 cm, obložen papirom za pečenje pa peći oko 30 minuta na 170 °C. Probati čačkalicom da li je pečeno. Ohlađeno rezati po želji i posipati šećerom u prahu.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKilimanjaro kocke
Sljedeći članakPoljoprivrednim školama 5 milijuna kuna za modernizaciju obrazovnih programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.