Podloga:

✦oko 170 g petit keksa

✦mlijeko za močenje

Priprema: U kalup dimenzije 35 x 26 cm slo­žiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦4 vrećice mljevene želatine

✦200 g šećera

✦1 žlica arome vanilije

✦1000 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦1 žlica kakaa

Priprema: Mlijeko zagrijavati na štednjaku pa dodati želatinu pomiješanu sa šećerom. Kad se otopi, maknuti s vatre, dodati aromu i ohladiti povremeno miješajući da se ne sti­sne. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag pa laga­no umiješati u mlako mlijeko sa želatinom. Na kekse izliti pola kreme pa staviti kratko u zamrzivač, a u drugu polovicu dodati oto­pljenu čokoladu i žlicu kakaa, promiješati i izliti na prvu smjesu. Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili ribanom čokoladom. Dobro ohladiti prije posluživanja.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakČarobnjak
Sljedeći članakKako se na vrijeme zaštititi od iznenadnog mraza?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.