Podloga:
✦oko 170 g petit keksa
✦mlijeko za močenje
Priprema: U kalup dimenzije 35 x 26 cm složiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦4 vrećice mljevene želatine
✦200 g šećera
✦1 žlica arome vanilije
✦1000 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
✦1 žlica kakaa
Priprema: Mlijeko zagrijavati na štednjaku pa dodati želatinu pomiješanu sa šećerom. Kad se otopi, maknuti s vatre, dodati aromu i ohladiti povremeno miješajući da se ne stisne. Vrhnje za šlag istući u čvrst šlag pa lagano umiješati u mlako mlijeko sa želatinom. Na kekse izliti pola kreme pa staviti kratko u zamrzivač, a u drugu polovicu dodati otopljenu čokoladu i žlicu kakaa, promiješati i izliti na prvu smjesu. Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili ribanom čokoladom. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Moji brzi kolači