BISKVIT 1
• 1/3 kutije gotove mješavine za čokoladne kolače (brownies)
• 15 dag mljevenih badema

BIJELA PARFE KREMA
• 500 ml mlijeka
• 6 žlica šećera
• 25 dag bijele čokolade
• 200 ml slatkog vrhnja
• 2 vrećice želatine

CRNA PARFE KREMA
• 500 ml mlijeka
• 6 žlica šećera
• 25 dag čokolade za kuhanje
• 200 ml slatkog vrhnja
• 2 vrećice želatine

BISKVIT 2
• 8 dag omekšalog maslaca
• 15 dag šećera
• 30 dag brašna
• 2 žličice praška za pecivo
• 2 žlice kakaa
• 1 vanilin šećer
• 12 dag otopljene čokolade
• 200 ml mlijeka
• 4 jaja
• 30 dag očišćenih trešanja 

Pripremite 1/3 mješavine za čokoladne kolače prema uputama na kutiji. Dodajte bademe i sve dobro promiješajte. Pecite 30 – 35 minuta u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 º C. Za kreme zagrijte mlijeko i istopite zasebno čokolade uz povremeno miješanje. Kada se ohladi, dodajte šlag od vrhnja i želatinu, koju ste otopili prema uputi na vrećici. Na ohlađ eni biskvit sipajte naizmjenično crnu pa bijelu kremu. Ostavite da se stegne. (U kreme možete ako ne želite da ispadnu premekane dodati i više želatine). Za biskvit 2 umutite maslac, šećer te dodajite jedno po jedno jaje, brašno, prašak za pecivo i kakao, mlijeko, te čokoladu. Na kraju dodajte trešnje. Smjesu izlijte u kalup i pecite 45 min na 170 º C. Po želji dekorirajte kolač s trešnjama i prelijte preljevom za torte.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMango torta
Sljedeći članakLagana torta od limete
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.