width=

TIJESTO:
• 6 jaja
• 12 dag brašna
• 5 dag kakao praha
• 8 dag šećera
• ½ vrećice praška za pecivo

KREMA:
• 10 listića želatine
• 2 manga (izmiksana)
• 2 žlice soka od limuna
• 40 dag vrhnja

GLAZURA:
• 25 ml vode
• 25 ml šećera
• 15 dag kakaa
• 6 listova želatine

PRIPREMA:

Izmiješajte žumanjke i šećer, postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u kalup i pecite 40 minuta na 180º. Kad se ohladi biskvit prerežite po dužini.

Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Mango, šećer i sok od limuna dobro izmiješajte. Dodajte želatinu i nanesite na biskvit.

Za glazuru pustite želatinu da se omekša u vodi. Pomješajte vodu, šećer, vrhnje i kakao prah. Stavite na vatru i povremeno miješajte dok ne zakuha. Zatim smanjite vatru i uz miješanje kuhajte još 10 min. U vruću smjesu umješajte ocjeđenu želatinu i prelijte preko kolača.

Prethodni članakKošarica od čokolade s kremom od kokosa i jagoda
Sljedeći članakKolač od trešanja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.