width=TIJESTO
• 30 dag glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 45g kakaa
• 2 žlice korice limuna
• sok od svježeg limuna
• 1 žlicica ekstrakta od vanilije
• 15 dag maslaca
• 20 dag šećera
• 4 jaja

KREMA
• 25 dag maslaca
• 15 dag šećera
• 15 dag kokosa
• 25 dag bijele čokolade (rastopljena i ohlađ ena)
• 15 dag svježih jagoda

Umiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte koricu i sok od limuna te vaniliju. Mikserom izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jaja i smjesu brašna i limuna. Uzmite duboki kalup za torte, namažite ga maslacem i napunite tijestom. U sredini ostavite udubljenje. Pecite 50 minuta na 180 º. Kremu ćete napraviti tako da istučete maslac i šećer. Postupno dodajite čokoladu i miksajte. Dodajte kokos i bijelu čokoladu i promiješajte. Košaricu napunite kremom, a zatim ukrasite jagodama.

Prethodni članakKrem namaz od lososa i škampi
Sljedeći članakMango torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.