Slatka jaja

52

6 jaja
12 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

krema:
700 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
2 kisela vrhnja
125 g margarina
450 g ocije đenih marelica iz kompota

Žumanjke izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte razmućeni puding i kiselo vrhnje te sve zajedno kratko prokuhajte. Na kraju u toplu kremu dodajte 125 g margarina. Kremom premažite vrući biskvit, posipajte kokosovim brašnom te na to pravilno rasporedite polovice marelica.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakČokoladni kolutići
Sljedeći članakKocke Katarina
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.