Tijesto:
15 dag mekanog (glatkog) brašna
15 dag margarina ili maslaca (mekanog)
5 dag šećera
5 dag mljevenih badema
5 dag otopljene čokolade za kuhanje
malo soli 

Čokoladna glazura:
7,5 dag čokolade
1/2 velike žlice margarina 

Zamijesite glatko tijesto i ostavite preko noći na hladnom mjestu. Tijesto razdijelite i razvaljajte 3 mm debelo (ostatak tijesta stavite na hladno). Kalupićima izrežite okrugle kolačiće i 15 minuta stavite na hladno. Pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj rešetki 7 minuta na 180 °C. Po dva topla kolačića namažite želeom od ribizla ili malina, ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Otopite čokoladu na laganoj vatri. Kolutiće ukrasite oguljenim polovicama badema (ili kriškicama žele bombona). 

Prethodni članakProljetna juha
Sljedeći članakSlatka jaja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.