Proljetna juha

48

PRIPREMITE:
2 mlade korabe
4 male mlade mrkve
200 g mahuna
300 g graška u ljusci
5 šparoga
glavicu cvjetače
1/2 l vode
sol
1/2 l jakog bistrog mesnog temeljca

PRIPREMA:
Ogulite i operite korabu, otkinite i odvojite sitne listove. Očistite i operite mrkvu. Narežite mrkvu i korabu na kockice. Očistite i operite mahune pa ih koso narežite na tanke komade. Očistite i operite grašak. Odrežite šparogama drvenaste krajeve, ogulite ih, operite i narežite na komade. Operite cvjetaču i razdijelite ju na ružice. U posudi za kuhanje zakuhajte slanu vodu. Dodajte korabu i mrkvu i kuhajte ih dok malo ne omekšaju. Dodajte preostalo povrće i kuhajte dok ne omekša. Ulijte u juhu mesni temeljac i prokuhajte. Operite listiće korabe, malo ih usitnite pa njima ukrasite juhu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMuffini od lisnatog tijesta
Sljedeći članakBakin kolač s trešnjama
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.