PRIPREMITE:
kalup za muffine
lisnato tijesto
jaje

Za umak:
500 dag miješanog mljevenog mesa
2 veće glavice luka
4 veće mrkve, naribane
20 dag šampinjona
2 zelene paprike
250 ml gusto kuhane rajčice
ljutu papričicu (ako volite ljuto)
sol
papar
mješavinu začina
bosiljak
lovorov list
pasiranu rajčicu
maslinovo ulje

Na malo maslinovog ulja prepržite luk, posolite ga malo da brže pusti vodu, kada požuti dodajte mrkvu te pirjajte još 5 minuta, dodajte papriku i gljive i pirjajte još 10 minuta. Dodajte meso i lovorov list te ga pirjajte zajedno s povrćem, dodajte ljutu papričicu, malo pasirane rajčice. Kuhajte 25 minuta poklopljeno uz povremeno miješanje. Nakon toga dodajte sol, papar, mješavinu začina i bosiljak te pustite da krčka još 10 minuta. Prvu polovicu lisnatog tijesta razvaljajte te ga izrežite tako da prekriva udubine za muffine. U to stavljajte pripremljeni umak i prekrijte drugim dijelom tijesta. Dobro zatvorite muffine i premažite ih jajem. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok se tijesto ne zažuti. Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da odstoji, a onda poslužite.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPunjeni svinjski file s mladim mrkvama
Sljedeći članakProljetna juha
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.