width= 180 g čokolade
3 bjelanjka
170 g šećera u prahu
70 g kakaa
1 žlica gustina
prstohvat soli

Prvo otopite čokoladu i stavite sa strane. šećer podijelite na dva dijela, te polovicu šećera, kakao, gustin i sol zajedno pomiješajte. U zdjelu za miješanje stavite bjelanjke i miješajte mikserom dok ne dobijete pjenicu. Zatim polako dodajte drugu polovicu šećera i miksajte dok bjelanjci na postanu čvrsti i sjajni. Lagano mikserom umiješajte mješavini s kakaom, te na kraju dodajte toplu čokoladu. Žlicom tijesto stavljajte u posudu za pečenje obloženu papirom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 5-6 min. Pustite da se ohlade, te zatim hladne keksiće lagano pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakMesna pizza
Sljedeći članakPijane kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.