180 g čokolade
3 bjelanjka
170 g šećera u prahu
70 g kakaa
1 žlica gustina
prstohvat soli

Prvo otopite čokoladu i stavite sa strane. šećer podijelite na dva dijela, te polovicu šećera, kakao, gustin i sol zajedno pomiješajte. U zdjelu za miješanje stavite bjelanjke i miješajte mikserom dok ne dobijete pjenicu. Zatim polako dodajte drugu polovicu šećera i miksajte dok bjelanjci na postanu čvrsti i sjajni. Lagano mikserom umiješajte mješavini s kakaom, te na kraju dodajte toplu čokoladu. Žlicom tijesto stavljajte u posudu za pečenje obloženu papirom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 5-6 min. Pustite da se ohlade, te zatim hladne keksiće lagano pospite šećerom u prahu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMesna pizza
Sljedeći članakPijane kiflice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.