width= 2 dcl ulja
1,5 dcl bijelog vina
450 g brašna
prstohvat soli
60 g sezama
1 prašak za pecivo
4 žlice džema po želji
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer

U brašno stavite prašak za pecivo, 4 žlice sezama (60 g), 2 dcl ulja, 1.5 dcl vina, prstohvat soli, promiješajte, pa zamijesite tijesto. Ostavite nekoliko minuta pa razvaljajte u veliku loptu. Tijesto režite na četvrinu, pa na trokute oko 4 cm. Na svaki trokutić stavite džem, a zatim polako umotajte kiflice. Pecite na 180 – 190 ºC. Pečene, tople kiflice uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom.

Prethodni članakMarsovci
Sljedeći članakOzbiljne kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.