Košnice od maka. Za sve ljubitelje maka donosimo vam tradicionalni recept za nepečene košnice punjene ukusnom kremom koji će oduševiti sve koji ga probaju.

 width=Tijesto:
35 dag maka
40 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
2 žlice ruma
10 dag margarina

Krema:
2 žumanjka
1 jaje
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žlica oštrog brašna
2 žlice mlijeka
25 dag margarina

Priprema tijesta: Smjesu dobro izmiješati i ostaviti u hladioniku da se stegne.

Priprema kreme: Žumanjke, jaje, mlijeko, šećer u prahu, vanilin šećer i brašno dobro razmutiti i kuhati na pari. Kuhanoj mlakoj kremi dodati izrađen margarin.

Postupak: Od pripremljenog tijesta oblikovati kuglice veličine oraha i uvaljati u šećer u prahu. Kuglice umetati u kalup za izradu košnica posut šećerom u prahu. Kuglicu lagano pritisnuti uz stijenku kalupa, a šupljinu napuniti pripremljenom kremom. Košnicu zatvoriti hostijom ili oblatnom izrezanom u veličini otvora kalupa. Gotovu košnicu iz kalupa lagano istresti.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači