Lincerska srca. Pred vama je recept za keksiće kojima nitko neće moći odoljeti. Spoj prhkog tijesta i džema ili želea čine spoj za neodoljivu poslasticu.

Tijesto:
30 dag brašna
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
20 dag maslaca
3 žumanjka

Posebno:
brašno za radnu površinu
2 žlice sjeckanih badema
10 dag želea od malina
aluminijska ili plastična folija
papir za pečenje

Postupak:

Brašno, 12 dag šećera u prahu, vanilin šećer, sol, maslac i 2 žumanjka stavite u odgovarajuću zdjelu i umijesite glatko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite 1 sat na hladnom.

Pećnicu zagrijte na 200 °C.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu 3 mm.


Iz tijesta izrežite srca, pa iz polovice tih srca izrežite manja srca da dobijete isti broj gornjih dijelova. Te gornje dijelove premažite preostalim žumanjkom i posipajte sjeckanim bademima.


Na lim položite papir, na njega poslažite srca i gornje dijelove i pecite oko 10 minuta. Još topla srca premažite želeom od malina; pokrijte okvirićima.

 

Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitka