Sastojci:

✦1 pakiranje rozen kora

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦250 g šećera

✦1 žličica arome vanilije

✦140 g pšenične krupice (grisa)

✦250 g maslaca

✦200 g prženih mljevenih lješnjaka

Priprema: Mlijeko, šećer i aromu vanilije staviti kuhati. Kad provrije, polako dodavati pšeničnu krupicu neprestano miješajući pjenjačom i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti sa štednjaka, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlako umiksati omekšali maslac sobne temperature te lješnjake (prethodno pržene, očišćene od koži­ce i mljevene). Svaku koru premazati s kremom i blago pritisnuti rukama. Zadnju koru također pre­mazati i po želji posuti sa sjeckanim ili mljevenim lješnjacima. Ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakLedene kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.