Sastojci:

✦200 g mljevenog maka

✦200 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice pšenične krupice (grisa)

✦500 ml mlijeka

✦150 g maslaca

✦300 g mljevenih keksa

Priprema: Mljeveni mak, šećer, vanilin šećer, pše­ničnu krupicu i mlijeko kuhati na srednjoj tem­peraturi uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Kad se smjesa zgusne maknuti sa štednjaka, do­dati maslac i miješati dok se ne otopi. U smjesu umiješati mljevene kekse i utisnuti u kalup za tor­te promjera 20 cm i staviti u hladnjak.

Ganache:

✦50 ml vrhnja za šlag

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Otopiti bijelu čokoladu i vrhnje na laga­noj temperaturi uz miješanje. Preliti po torti i ukrasiti.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakRadionica za potencijalne korisnike iz intervencija sektora vinarstva iz SP ZPP
Sljedeći članakUzgoj i njega perzijskih ciklama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.