Sastojci:
✦200 g mljevenog maka
✦200 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 žlice pšenične krupice (grisa)
✦500 ml mlijeka
✦150 g maslaca
✦300 g mljevenih keksa
Priprema: Mljeveni mak, šećer, vanilin šećer, pšeničnu krupicu i mlijeko kuhati na srednjoj temperaturi uz povremeno miješanje oko 10 minuta. Kad se smjesa zgusne maknuti sa štednjaka, dodati maslac i miješati dok se ne otopi. U smjesu umiješati mljevene kekse i utisnuti u kalup za torte promjera 20 cm i staviti u hladnjak.
Ganache:
✦50 ml vrhnja za šlag
✦100 g bijele čokolade
Priprema: Otopiti bijelu čokoladu i vrhnje na laganoj temperaturi uz miješanje. Preliti po torti i ukrasiti.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice