Biskvit:
✦1 veća banana
✦150 ml jogurta (3.2% m.m.)
✦80 g oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 žličica praška za pecivo
✦4 bjelanjka
✦120 g šećera
Priprema: Izgnječiti bananu i dodati joj jogurt sobne temperature te promiješati. Dodati prosijano brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Bjelanjke umutiti s malo soli uz postupno dodavanje šećera pa ih lagano, ručno umješati. Uliti u kalup dimenzije 32 x 22 cm premazan maslacem i posut s malo brašna. Peći na 190 °C, 15 – 20 minuta.
Krema:
✦4 žumanjka
✦2 pudinga okusa slatko vrhnje (80 g)
✦40 g škrobnog brašna (gustina)
✦120 g šećera
✦800 ml punomasnog mlijeka
✦½ vrećice mljevene želatine
✦1 srednja banana
✦malo limunovog soka
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: 100 ml mlijeka pomiješati s žumancima, pudingom, škrobnim brašnom i šećerom da nema grudica pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati do guste kreme, maknuti s vatre i dodati ranije pripremljenu želatinu po uputi s vrećice (pomiješati sa 2 žlice hladne vode, ostaviti da nabubri pa otopiti na najmanjoj vatri). Dobro izmiješati, površinu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Bananu izgnječiti vilicom i preliti s malo limunovog soka da ne tamni pa umiksati u ohlađenu kremu kao i izrađeno vrhnje u šlag. Biskvit premazati kremom i poravnati.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦100 g mliječne čokolade
✦70 g čokolade za kuhanje
Priprema: Čokoladu izlomiti na komadiće i preliti vrhnjem za šlag. Staviti na umjerenu vatru i miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po kremi i ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači