Podloga (za 4- 6 čaša):

✦180 g oreo keksa (16 komada)

✦40 g maslaca

Priprema: Oreo kekse samljeti u blenderu i pomije­šati s otopljenim maslacem.

Krema:

✦500 g marscaponea

✦200 g Nutelle

✦1 žličica arome vanilije

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: U većoj posudi izmiksati marscapone sob­ne temperature s Nutellom. Dodati aromu vanilije i si­likonskom špatulom umiješati meko istučeno vrhnje za šlag. U čaše rasporediti pola količine podloge od keksa te pomoću vrećice za dekoriranje staviti pola kreme. Na kremu staviti još jedan sloj keksa i kreme.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦Oreo keksi

Priprema: Ukrasiti šlagom i oreo keksima te dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači


Prethodni članakBiscotti
Sljedeći članakUkinuta zaražena zona zbog izbijanja afričke svinjske kuge u Zadarskoj županiji
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.