Podloga (za 4- 6 čaša):

✦180 g oreo keksa (16 komada)

✦40 g maslaca

Priprema: Oreo kekse samljeti u blenderu i pomije­šati s otopljenim maslacem.

Krema:

✦500 g marscaponea

✦200 g Nutelle

✦1 žličica arome vanilije

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: U većoj posudi izmiksati marscapone sob­ne temperature s Nutellom. Dodati aromu vanilije i si­likonskom špatulom umiješati meko istučeno vrhnje za šlag. U čaše rasporediti pola količine podloge od keksa te pomoću vrećice za dekoriranje staviti pola kreme. Na kremu staviti još jedan sloj keksa i kreme.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦Oreo keksi

Priprema: Ukrasiti šlagom i oreo keksima te dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakBiscotti
Sljedeći članakUkinuta zaražena zona zbog izbijanja afričke svinjske kuge u Zadarskoj županiji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.