Krema:

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦3 žlice oštrog brašna (30 g)

✦200 ml mlijeka

✦½ vrećice mljevene želatine

✦100 g bijele čokolade

✦250 g mascarpone sira

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Jaja, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom. Dodati razmućeno brašno u mli­jeku bez grudica. Smjesu kuhati, neprestano miješajući nekoliko minuta dok se ne zgusne. U toplo dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi, a zatim dodati želatinu pripre­mljenu prema uputi s vrećice sa 2 žlice hlad­ne vode i dobro izmiješati. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umiksati mas­carpone i na kraju ručno umiješati prethodno umućeno vrhnje za šlag.

I još:

✦1 pakiranje piškota od 400 g

✦malo mlijeka za

✦umakanje piškota

✦500 g jagoda

Priprema: Uz vanjski rub kalupa za torte promjera 26 cm poslagati uspravno piškote kratko močene u mlijeku i to samo s unutraš­nje strane (šećernu stranu piškote postaviti prema van). Po želji skratiti piškote. Na dno kalupa također poslagati piškote. Premazati s pola kreme. Po kremi rasporediti narezane jagode pa premazati ostatkom kreme. Dobro ohladiti, a zatim ukrasiti jagodama.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakŠto raditi u cvjetnom
vrtu u lipnju?
Sljedeći članakUzgoj limuna – široka upotreba, a zapostavljen u Hrvatskoj?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.