Sastojci za otprilike 50 komada
Za tijesto:

125 g meda,
200 g šećera,
150 g maslaca,
40 g slatkog vrhnja,
2 žličice začina za medenjake,
400 g brašna,
100 g gustina,
1 žlica kakao praha,
1 žličica praška za pecivo
Za ukrašavanje:
150 g šećera u prahu,
2 žlice limunova soka,
40 g krupnog šećera

Priprema:
Promiješajte  med,  šećer,  maslac i slatko  vrhnje, i zagrijavajte na laganoj vatri da se šećer otopi. Potom  ostavite  neka  se  ohladi. Promiješajte  začin  za medenjake, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i s ohlađenom medenom smjesom izradite u tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite oko 30 minuta u hladioniku. Potom tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi, tako da bude debelo najviše 1/2 cm. Izrežite srca i složite ih na lim obložen papirom za pečenje. U zagrijanoj pećnici pecite 10 – 12 minuta  na  180°  C  (u  plinskoj  pećnici  na stupnju  3).  Ostavite  medenjake  neka se ohlade. Za ukrašavanje promiješajte šećer u prahu i limunov sok, premažite medenjake, posipajte krupnim šećerom i ostavite neka se osuše.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.