Micin kolač. Jednostavan kremasti kolač s laganim biskvitom od bjelanjaka i sjeckanih oraha te raskošnim krema s čokoladom i grožđicama savršen je izbor.

 style=TIJESTO
8 bjelanjaka
20 dag šećera
25 dag krupno sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
2 žlice brašna

KREMA
8 žumanjaka
2 žlice brašna
5 dl mlijeka u prahu
20 dag margarina
3 vanilin šećera
10 dag sjeckanih grožđica
ekstrakt od kruške
10 dag čokolade

PRIPREMA TIJESTA:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer. Lagano umiješajte orahe i brašno s praškom za pecivo. Kolač ispecite i ohlađen uzdužno prerežite.

PRIPREMA KREME:
Žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohladite i dodajte pjenasto izrađen margarin, šećer i vanilin šećer. Kremu prepolovite i u polovicu dodajte grožđice i malo ekstrakta od kruške. U drugi dio dodajte otopljenu čokoladu. Polovicu biskvita premažite žutom kremom, na nju položite drugi dio biskvita, premažite crnom kremom, a cijeli kolač premažite s 4 dl tučenog slatkog vrhnja.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakBananko torta
Sljedeći članakKako uzgajati bundeve?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.