TIJESTO
8 bjelanjaka
20 dag šećera
25 dag krupno sjeckanih oraha
1/2 praška za pecivo
2 žlice brašna

KREMA
8 žumanjaka
2 žlice brašna
5 dl mlijeka u prahu
20 dag margarina
3 vanilin šećera
10 dag sjeckanih grožđica
ekstrakt od kruške
10 dag čokolade

PRIPREMA TIJESTA:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer. Lagano umiješajte orahe i brašno s praškom za pecivo. Kolač ispecite i ohlađen uzdužno prerežite.

PRIPREMA KREME:
Žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohladite i dodajte pjenasto izrađen margarin, šećer i vanilin šećer. Kremu prepolovite i u polovicu dodajte grožđice i malo ekstrakta od kruške. U drugi dio dodajte otopljenu čokoladu. Polovicu biskvita premažite žutom kremom, na nju položite drugi dio biskvita, premažite crnom kremom, a cijeli kolač premažite s 4 dl tučenog slatkog vrhnja.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakBananko torta
Sljedeći članakHRVATSKI PROIZVOĐAČI MLIJEKA U BRUXELLESU
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.