Sastojci:

✦6 jaja

✦8 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice vode

✦8 žlica glatkog brašna

✦½ žličice praška za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka napraviti čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i vodu. Na kraju umiješati prosijano brašno sa praš­kom za pecivo i sve kratko sjediniti mikse­rom na najmanjoj brzini. Smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minu­ta na 180 °C. Još vruć biskvit zamotati zajed­no s papirom za pečenje u roladu i ostaviti 15 minuta da se ohladi i poprimi oblik.

I još:

✦200 g džema

Priprema: Biskvit odrolati, maknuti papir za pečenje, premazati džemom i ponovo zaro­lati. Ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOdržano 19. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije
Sljedeći članakZapočela provedba Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.