Sastojci (mjera je šalica od 180 ml):

✦2 šalice oštr. brašna (250 g)

✦1 šalica šećera (180 g)

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

✦1 šalica mljev.lješnjaka (100 g)

✦2 šalice jogurta (360 g)

✦½ šalice ulja (90 g)

✦250 g višanja

Priprema: Pomiješati u posudi suhe sastoj­ke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i mljevene lješnjake). Dodati jogurt i ulje pa pjenjačom dobro sjediniti u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30 x 20 cm i na vrh rasporediti višnje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦60 g margarina

Priprema: Čokoladu s margarinom otopiti i preliti po pečenom kolaču.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakDomaće osvježenje
Sljedeći članakPrve inicijalne rang liste za intervencije iz novog Strateškog plana
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.