Tijesto:
✦30 dag glatkog brašna
✦1,5 žličica praška za pecivo
✦1 žličica sode bikarbone
✦1 žlica kakaa
✦2 žličice cimeta
✦1 žličica đumbira
✦4 jaja
✦20 dag šećera
✦27 dag ulja
✦2 žličice vanilije
✦½ kg sitno ribane mrkve
✦10 – 15 dag grubo sjeckanih oraha
Priprema: Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sodu, kakao, cimet i đumbir. Miksati jaja, šećer, ulje i vaniliju. Polako umiksati suhe sastojke. Umiješati mrkvu i orahe. Smjesu uliti u kalup 20 x 25 cm, obložen papirom za pečenje. Peći oko 40 – 50 minuta na 175 °C. Ohladiti i prerezati vodoravno na pola.
Krema:
✦22,5 dag bijele čokolade
✦33 dag krem sira
✦8,5 dag maslaca
✦1 žlica kiselog vrhnja
Priprema: Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se malo ohladi. Miksati sir, omekšali maslac sobne temperature i kiselo vrhnje. Dodati malo ohlađenu čokoladu i povezati. Prvi biskvit premazati s pola kreme, prekriti drugim biskvitom, te ostatkom kreme.
Za ukras:
✦sjeckani orasi
Priprema: Cijeli kolač posuti sjeckanim orasima. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice