Tijesto:

✦30 dag glatkog brašna
✦1,5 žličica praška za pecivo
✦1 žličica sode bikarbone
✦1 žlica kakaa
✦2 žličice cimeta
✦1 žličica đumbira
✦4 jaja
✦20 dag šećera
✦27 dag ulja
✦2 žličice vanilije
✦½ kg sitno ribane mrkve
✦10 – 15 dag grubo sjeckanih oraha

Priprema: Pomiješati brašno, prašak za peci­vo, sodu, kakao, cimet i đumbir. Miksati jaja, šećer, ulje i vaniliju. Polako umiksati suhe sastojke. Umiješati mrkvu i orahe. Smjesu uliti u kalup 20 x 25 cm, obložen papirom za pečenje. Peći oko 40 – 50 minuta na 175 °C. Ohladiti i prerezati vodoravno na pola.

Krema:
✦22,5 dag bijele čokolade
✦33 dag krem sira
✦8,5 dag maslaca
✦1 žlica kiselog vrhnja

Priprema: Otopiti čokoladu na pari i osta­viti da se malo ohladi. Miksati sir, omekšali maslac sobne temperature i kiselo vrhnje. Dodati malo ohlađenu čokoladu i povezati. Prvi biskvit premazati s pola kreme, prekriti drugim biskvitom, te ostatkom kreme.

Za ukras:
✦sjeckani orasi

Priprema: Cijeli kolač posuti sjeckanim ora­sima. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakObrnuti čupavac
Sljedeći članakTretiranje sjemena čajnim kupkama prije sjetve
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.