Sastojci:
✦2 jaja
✦250 g šećera
✦250 ml tekućeg jogurta
✦50 ml ulja
✦220 g glatkog brašna
✦100 g kakaa
✦½ žličice sode bikarbone
✦1/3 praška za pecivo
✦1 žlica džema od marelice
✦250 ml instant kave

Priprema: U posudi kratko izmiksati jaja, šećer, jogurt i ulje. Dodati pomiješano braš­no sa kakaom, soda bikarbonom i praškom za pecivo, i na kraju marmeladu te kuhanu vruću instant kavu bez šećera pa sve sjediniti u glatku smjesu. Uliti u kalup obložen papi­rom za pečenje dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 30 – 40 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

I još:
✦150 g bijele čokolade
✦150 g margarina
✦4 žlice mlijeka
✦150 – 200 g kokosovog brašna

Priprema: Ohlađen biskvit izrezati na kocke. Otopiti na najmanjoj vatri čokoladu i mar­garin u mlijeku, pa malo ohladiti. U tanjur pripremiti kokosovo brašno. Svaku kocku biskvita uz pomoć dvije vilice umakati u čo­koladu, ocijediti i uvaljati u kokosovo brašno.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakRazličak – ljekoviti korov nebeskih očiju
Sljedeći članakMrkvica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.