Noć vještica

327

Biskvit (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice vruće vode
– 3 žlice šećera
– 2 žlice brašna
– 2 žlice kakaa

Krema:
– ½ kg pirea od butternut tikve (muškatne)
– 7 dcl mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 15 dag šećera
– 2 mljevene želatine
– 6 dcl vrhnja za šlag

Priprema biskvita: Cijela jaja miksati s vodom. Kad se zapjene dodati šećer i dobro izmiksati. Dodati prosijano brašno i kakao. Staviti peći u kalup 20 x 30 cm, na 180 °C, oko 10 minuta. Ispeći dva takva biskvita.

Priprema kreme: Tikvu oguliti, očistiti od sjemenki i izrezati. Staviti kuhati s malo vode 15 – 20 minuta. Ocijediti, te pomoću štapnog miksera napraviti pire. Od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i pomiješati sa šećerom i pudingom od vanilije. Ukuhati u ostatak mlijeka do guste smjese. Po samom rubu staviti prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica i ohladiti. Želatinu staviti da bubri s 8 žlica hladne vode. Od vrhnja napraviti čvrst šlag. Kremu dobro izmiksati, dodati joj šlag i ocijeđenu želatinu. Dobro sjediniti i dodati pire. Na biskvit staviti pola kreme, preklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme. Ukrasiti ribanom čokoladom i šlagom.

Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakLisnate knjige
Sljedeći članakGordanina mađarica
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.