Gordanina mađarica. Odličan spoj kora od kakaa i petit keksa s kremom od vanilije oduševljava pogotovo u blagdansko vrijeme i podiže dobro raspoloženje.

gordanina mađaricaTijesto:
– 2 jaja
– 20 dag šećera
– 15 dag margarina
– 44 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice kakaa
– mlijeko po potrebi

Krema:
– 1 l mlijeka
– 30 dag šećera
– 2 vanilin šećer
– 2 pudinga od vanilije
– 2 margarina

Međusloj:
– petit keksi

Glazura:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina malo ulja

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tjesto zamjesiti i podjeliti u 3 jednaka dijela. Ohladiti pola sata, pa razvaljati pomoću papira za pečenje. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje oko 5 – 7 minuta na 175 °C.

Priprema kreme: Skuhati pudinge i šećer u mlijeku. U hladno umiješati omekšali i izmiksani margarin.

Priprema međusloja: Močiti kratko u mlijeko.

Priprema glazura: Otopiti na pari miješajući.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“