Tijesto:
– 3 jaja
– 12 žlica šećera
– 15 žlica ulja
– 15 žlica mlijeka
– 15 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 1 prašak za pecivo
Preljev:
– 2 dcl vode
– 2 žlice šećera
Krema:
– 20 dag prženih i mljevenih lješnjaka
– 13 žlica šećera
– 1,7 l mlijeka
– 4 pudinga od čokolade
– 1 maslac
– 4 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Istući snijeg od bjelanjaka, pa postupno dodati 3 žlice šećera. Istući žumanjke s preostalim šećerom, dodati ulje, mlijeko, te brašno prosijano s praškom za pecivo i kakaom. Ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u lim obložen papirom za pečenje 20 x 35 cm, te peći na 180 °C oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno.
Priprema preljeva: Vodu sa šećerom kuhati 5 – 10 minuta, pa preliti preko mlakog biskvita.
Priprema kreme: Pržene i mljevene lješnjake pomiješati s 5 žlica šećera, te preliti s 1 dcl kipućeg mlijeka i promiješati. Od ostatka mlijeka i šećera skuhati puding od čokolade. Uz sam rub kreme staviti plastičnu foliju da se ne napravi korica. Ostaviti da se ohladi. Maslac sobne temperature pjenasto izraditi i umiješati u ohlađeni puding. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati lješnjake, a u drugi dio tučeno vrhnje u šlag. Na biskvit staviti kremu s lješnjacima, a na nju kremu s tučenim vrhnjem. Ukrasiti komadićima čokolade ili lješnjaka. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“