Podloga:

✦250 g čokoladnih keksa s punjenjem (Tempo ili Oreo)

✦60 g maslaca

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem pa ih utisnuti u kalup s odvojivim obručem dimenzije 22 x 22 cm ili u kalup za tortu promjera 24 – 26 cm. Staviti u hladnjak dok se ne pripreme kreme.

Krema od sira:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦½ vrećice šlag fix-a

✦350 g kremastog sira

✦5 žlica šećera u prahu

✦2 vanilin šećera

✦10 mrvljenih čoko. keksa

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šlag fix-om. U drugoj posudi izmiksati kremasti sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ručno umiješati šlag i izmrvljene kekse. Kre­mu ravnomjerno rasporediti po podlozi.

Krema od Lino lade:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦½ vrećice šlag fix-a

✦100 g kremastog sira

✦150 g Lino lade nougat

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šlag fix-om. U drugoj posudi izmiksati kremasti sir s Lino ladom i ručno umiješati šlag. Kremu rasporediti po kremi od sira. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakSavršena dama
Sljedeći članakIzglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.