Nutella cheesecake. Popularni kremasti čokoladni recept s Nutellom, krem sirom i šlagom te podlogom od keksa, savršen je kremasti desert za sve prigode.

Podloga (za oko 10 tortica):
✦ 200 g čokoladnog petit keksa
✦ 60 ml maslaca
✦ 4 žlice mlijeka

Krema:
80 g čokolade za kuhanje
✦ 240 g Nutelle
✦ 500 g krem sira
✦ 500 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:
✦ 200 ml vrhnja za šlag

Priprema podloge: Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i mlijekom, te smjesu utisnite na dno kalupa za tortice.

Priprema kreme: Otopite čokoladu i dodajte joj polovicu Nutelle, dodajte krem sir miksan s ostatkom Nutelle. Umiješajte ne prečvrsto miksano vrhnje za šlag. Stavite pripremljenu kremu na podloge i stavite u hladnjak na barem 2 sata.

Priprema dekoracije: Na sredinu svake tortice istisnite malo šlaga pomoću vrećice za ukrašavanje.

Savjet: Ako nemate kalup za tortice, desert možete pripremiti u dekorativnim čašama.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Prethodni članakNajbolji mladi hrvatski poljoprivrednik je Zvonimir Kalić iz Đakova
Sljedeći članakRascvjetala pletenica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.