Podloga (za oko 10 tortica):
✦ 200 g čokoladnog petit keksa
✦ 60 ml maslaca
✦ 4 žlice mlijeka
Krema:
✦ 80 g čokolade za kuhanje
✦ 240 g Nutelle
✦ 500 g krem sira
✦ 500 ml vrhnja za šlag
Dekoracija:
✦ 200 ml vrhnja za šlag
Priprema podloge: Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i mlijekom, te smjesu utisnite na dno kalupa za tortice.
Priprema kreme: Otopite čokoladu i dodajte joj polovicu Nutelle, dodajte krem sir miksan s ostatkom Nutelle. Umiješajte ne prečvrsto miksano vrhnje za šlag. Stavite pripremljenu kremu na podloge i stavite u hladnjak na barem 2 sata.
Priprema dekoracije: Na sredinu svake tortice istisnite malo šlaga pomoću vrećice za ukrašavanje.
Savjet: Ako nemate kalup za tortice, desert možete pripremiti u dekorativnim čašama.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“