Nutella cheesecake. Popularni kremasti čokoladni recept s Nutellom, krem sirom i šlagom te podlogom od keksa, savršen je kremasti desert za sve prigode.

Podloga (za oko 10 tortica):
✦ 200 g čokoladnog petit keksa
✦ 60 ml maslaca
✦ 4 žlice mlijeka

Krema:
80 g čokolade za kuhanje
✦ 240 g Nutelle
✦ 500 g krem sira
✦ 500 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:
✦ 200 ml vrhnja za šlag

Priprema podloge: Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i mlijekom, te smjesu utisnite na dno kalupa za tortice.

Priprema kreme: Otopite čokoladu i dodajte joj polovicu Nutelle, dodajte krem sir miksan s ostatkom Nutelle. Umiješajte ne prečvrsto miksano vrhnje za šlag. Stavite pripremljenu kremu na podloge i stavite u hladnjak na barem 2 sata.

Priprema dekoracije: Na sredinu svake tortice istisnite malo šlaga pomoću vrećice za ukrašavanje.

Savjet: Ako nemate kalup za tortice, desert možete pripremiti u dekorativnim čašama.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakNajbolji mladi hrvatski poljoprivrednik je Zvonimir Kalić iz Đakova
Sljedeći članakRascvjetala pletenica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.