Sastojci:
✦2 jaja
✦250 g šećera
✦250 ml tekućeg jogurta
✦50 ml ulja
✦220 g glatkog brašna
✦100 g kakaa
✦½ žličice sode bikarbone
✦1/3 praška za pecivo
✦1 žlica džema od marelice
✦250 ml instant kave
Priprema: U posudi kratko izmiksati jaja, šećer, jogurt i ulje. Dodati pomiješano brašno sa kakaom, soda bikarbonom i praškom za pecivo, i na kraju marmeladu te kuhanu vruću instant kavu bez šećera pa sve sjediniti u glatku smjesu. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 30 – 40 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
I još:
✦150 g bijele čokolade
✦150 g margarina
✦4 žlice mlijeka
✦150 – 200 g kokosovog brašna
Priprema: Ohlađen biskvit izrezati na kocke. Otopiti na najmanjoj vatri čokoladu i margarin u mlijeku, pa malo ohladiti. U tanjur pripremiti kokosovo brašno. Svaku kocku biskvita uz pomoć dvije vilice umakati u čokoladu, ocijediti i uvaljati u kokosovo brašno.
Recept iz knjige Moji brzi kolači