Oreo cheesecake

237

Podloga:
– 25 dag Oreo keksa
– 8 dag maslaca

Krema:
– 50 dag ABC krem sira
– 6 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 1 žlica arome vanilija
– 1 mljevena želatina
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– 15 dag bijele čokolade
– 10 dag Oreo keksa

Priprema podloge: Kekse samljeti u multipraktiku i dodati im otopljeni maslac. Povezati u kompaktnu smjesu i obložiti dno kalupa promjera 22 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema.

Priprema kreme: Izmiksati krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer i aromu vanilije. Dodati bijelu čokoladu otopljenu na pari i vrhnje izmiksano u čvrst šlag. Želatinu pomiješati s vodom prema uputi na vrećici pa na laganoj vatri, uz stalno miješanje, otopiti. U kremu pažljivo umiješati rastopljenu želatinu i oreo keksiće izlomljene na manje komadiće. Kremu izliti na ohlađenu podlogu i vratiti u hladnjak na minimalno 5 – 6 sati.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBijelo rebro
Sljedeći članakKako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.