Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 6 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 3 žlice brašna
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 3 žlice kakaa
✦ prstohvat soli

Krema:
✦ 3,5 dcl mlijeka
✦ 1 puding od vanilije
✦ 3 žlice šećera
✦ 2,5 dag svježeg sira
✦ 20 dag šumskih jagoda

Za ukras:
✦ jagode
✦ čokolada za kuhanje

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto izmiksati s 3 žlice šećera i vanilin šećerom. Dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom. Od bjelanjaka s malo soli izraditi čvrsti snijeg, postupno dodajući ostatak šećera, te umiješati polako u smjesu. Peći 10 minuta na 180 °C, u limu 40 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje.

Priprema kreme: Skuhati puding u 3,5 dcl mlijeka s 3 žlice šećera, napola ohladiti i umiješati svježi sir. Ohlađeni biskvit prerezati na tri trake po dužoj strani i svaku namazati kremom, te posuti jagodama. Zarolati prvu, složiti okomito na tanjur, te omotati s preostale dvije.

Dekoriranje: Preliti otopljenom čokoladom i ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakOkrugli stol- “Budućnost i važnost obrazovanja u poljoprivredi”
Sljedeći članakSlađin kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.