Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 6 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 6 žlica mljevenih oraha
✦ 2 žlice glatkog brašna

Krema:
✦ ½ l mlijeka
✦ 4 žlice šećera
✦ 2 žlice oštrog brašna
✦ 1 puding od vanilije
✦ 1 vanilin šećer
✦ 1 margarin
✦ sok od limuna
✦ 3 veće banane

Priprema tijesta: Umutiti bjelanjke, dodati jedan po jedan žumanjak, šećer, vanilin šećer, orahe i brašno. Ispeći tijesto na 180 °C i prerezati ga na tri dijela.

Priprema kreme: Umutititi brašno, šećere i puding u malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. U hladno dodati izrađeni margarin. Banane rezati po dužini i kapati limunovim sokom. Kremu podijeliti na četiri jednaka dijela.

Slagati: biskvit, krema, banane, krema, biskvit, krema, banane, krema, biskvit. Ukrasiti po želji, kremom ili čokoladnom glazurom. Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPirueta s jagodama
Sljedeći članakČokonat pita
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.