Čokonat pita

62
čokonat pita

Tijesto:
✦ 30 dag oštrog brašna
✦ 3 žlice šećera
✦ 2 vanilin šećera
✦ malo praška za pecivo
✦ 15 dag maslaca
✦ 1 jaje

Nadjev:
✦ ½ l mlijeka
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 7 žlica šećera
✦ 8 dag čokolade za kuhanje
✦ 7 dag maslaca

Međusloj:
✦ 8 dag lješnjaka

Priprema tijesta: Pomiješati brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, maslac, jaje i zamijesiti glatko tijesto. Podijeliti na dva dijela. Omotati oba prozirnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Prvi dio tijesta razvaljati na papiru za pečenje na veličinu otprilike 21 x 28 cm. Na tijesto staviti nadjev, posipati lješnjacima i naribati drugi dio tijesta. Peći na 180 °C oko 40 minuta.

Priprema nadjeva: Od ukupne količine mlijeka oduzeti nekoliko žlica i umutiti puding i šećer bez grudica, pa ukuhati u vruće mlijeko. Dodati nasjeckanu čokoladu, pa kuhati dok smjesa ne postane gusta. U vruće dodati maslac i dobro promiješati. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Priprema međusloja: Lješnjake pržiti na tavi. Povremeno protresti. Staviti između kuhinjske krpe i protrljati kako bi se odstranila kožica. Staviti u plastičnu vrećicu i usitniti batom za meso.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSlađin kolač
Sljedeći članakDupli ganaž
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.