Biskvit:

✦150 g margarina

✦150 g šećera

✦5 jaja

✦1 žličica arome vanilije

✦sok i ribana korica pola limuna

✦250 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Margarin sobne temperature pje­nasto miksati sa šećerom dok se skoro sav šećer ne otopi. Dodavati miksajući jedno po jedno jaje te aromu vanilije, sok i ribanu ko­ricu limuna. Na kraju dodati brašno pomije­šano s praškom za pecivo i mikserom dobro sjediniti u glatku smjesu. Rasporediti u nau­ljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 × 22 cm.

I još:

✦oko 600 g breskvi

Priprema: Na tijesto za biskvit poredati bre­skve narezane na kriške. Ako su breskve iz zamrzivača ili kompota treba ih dobro ocije­diti od tekućine.

Posip:

✦100 g margarina

✦75 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g oštrog brašna

Priprema: Promiješati vilicom margarin sob­ne temperature narezan na kockice, šećer, vanilin šećer i brašno. Dobivene mrvice ras­porediti ravnomjerno po breskvama. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 – 40 minuta, dok kolač ne porumeni.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakLedeni val
Sljedeći članakNapravite ljekoviti sok, ocat ili sorbet od šipka!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.