Tijesto:
✦ 6 jaja
✦ 6 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 3 žlice brašna
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 3 žlice kakaa
✦ prstohvat soli

Krema:
✦ 3,5 dcl mlijeka
✦ 1 puding od vanilije
✦ 3 žlice šećera
✦ 2,5 dag svježeg sira
✦ 20 dag šumskih jagoda

Za ukras:
✦ jagode
✦ čokolada za kuhanje

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto izmiksati s 3 žlice šećera i vanilin šećerom. Dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom. Od bjelanjaka s malo soli izraditi čvrsti snijeg, postupno dodajući ostatak šećera, te umiješati polako u smjesu. Peći 10 minuta na 180 °C, u limu 40 x 30 cm, obloženom papirom za pečenje.

Priprema kreme: Skuhati puding u 3,5 dcl mlijeka s 3 žlice šećera, napola ohladiti i umiješati svježi sir. Ohlađeni biskvit prerezati na tri trake po dužoj strani i svaku namazati kremom, te posuti jagodama. Zarolati prvu, složiti okomito na tanjur, te omotati s preostale dvije.

Dekoriranje: Preliti otopljenom čokoladom i ukrasiti jagodama umočenim u čokoladu.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakOkrugli stol- “Budućnost i važnost obrazovanja u poljoprivredi”
Sljedeći članakSlađin kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.