Piškote Lada, kolač u kojem su piškote i lino lada. Kolač je iz knjige Premium kolači – deserti i slastice. Pročitajte kako ga napraviti.

Sastojci:

✦20 dag piškota

✦20 dag čokolade za kuhanje

✦2 dcl vrhnja za šlag

✦15 dag maslaca

✦5 dag šećera u prahu

✦½ kg sira ricotta

✦15 dag bijele Lino Lade

✦15 dag tamne Lino Lade

Priprema: Dva duguljasta kalupa 20 x 10 cm premazati uljem i obloži­ti plastičnom folijom. Piškote rezati na visinu kalupa, močiti u mlijeko i slagati vrhom prema dolje uz rub kalupa. Čokoladu otopiti u vrhnju, malo ohladiti, te izliti u pripremljeni kalup s piško­tama. Staviti u zamrzivač na 10 – 15 minuta kako bi se stislo. Maslac i šećer u prahu pje­nasto izmiksati, pa dodati sir, da se dobije glatka krema. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan umiješati bijelu Lino ladu, a u drugi tamnu Lino Ladu. U pripremljeni kalup sta­viti tamnu kremu i poravnati. Staviti u zamr­zivač na 10 minuta. Preko nje staviti svijetlu kremu i poravnati površinu. Pokriti piškota­ma po širini i staviti u hladnjak na barem 2 sata. Okrenuti na duguljasti tanjur, te ukrasit.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakVrijeme je zaštite lijeske od bolesti!
Sljedeći članakJačanje kapaciteta zaštite od šumskih požara
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.