Tijesto:
✦ 4 jaja
✦ 10 dag šećera
✦ 20 dag maslaca
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
✦ 4 žlice oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
Preljev:
✦ 1 – 2 dcl soka od naranče
✦ 1 – 2 žlice ruma
Krema:
✦ 3 dcl vrhnja za šlag
✦ 4 Dukatos jogurta okusa pistacija
✦ 1 mljevena želatina
Ganache:
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ 2 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Na pari otopiti maslac i sjeckanu čokoladu, malo ohladiti, te dodati smjesi sa žumanjcima. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, 20 minuta na 180 °C.
Priprema preljeva: Topli biskvit preliti sokom od naranče s malo ruma.
Priprema kreme: Istući čvrsto vrhnje za šlag i lagano umiješati jedan po jedan jogurt. Želatinu pomiješati s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Otopiti na laganoj vatri i umiješati u kremu. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Ostaviti u hladnjaku barem 4 sata.
Priprema ganachea: U zagrijano vrhnje umiješati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po ohlađenom kolaču i ukrasiti sjeckanim neslanim pistacijama.
Recept iz knjige: Premium kolači – deserti i slastice