Pistachio jastučić

45

Tijesto:
✦ 4 jaja
✦ 10 dag šećera
✦ 20 dag maslaca
✦ 10 dag čokolade za kuhanje
✦ 4 žlice oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo

Preljev:
✦ 1 – 2 dcl soka od naranče
✦ 1 – 2 žlice ruma
Krema:
✦ 3 dcl vrhnja za šlag
✦ 4 Dukatos jogurta okusa pistacija
✦ 1 mljevena želatina

Ganache:
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Na pari otopiti maslac i sjeckanu čokoladu, malo ohladiti, te dodati smjesi sa žumanjcima. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, 20 minuta na 180 °C.

Priprema preljeva: Topli biskvit preliti sokom od naranče s malo ruma.

Priprema kreme: Istući čvrsto vrhnje za šlag i lagano umiješati jedan po jedan jogurt. Želatinu pomiješati s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Otopiti na laganoj vatri i umiješati u kremu. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Ostaviti u hladnjaku barem 4 sata.

Priprema ganachea: U zagrijano vrhnje umiješati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po ohlađenom kolaču i ukrasiti sjeckanim neslanim pistacijama. Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBademove ruže
Sljedeći članakLedena kraljica
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.