width=

TIJESTO:
• 300 g brašna
• 1 jaje
• 150 g maslaca
• 1/4 praška za pecivo
• naribana korica limuna
• 1 kg narezanih jagoda
• malo šećera ako jagode nisu slatke
• malo ruma
• 2 vanilin šećera

KREMA:
• 100 g maslaca
• 150 g brašna
• 100 g šećera
• malo cimeta

PRIPREMA:

Od sastojaka za tijesto umijesite podlogu za pitu. Stavite je jedan sat u hladnjak. Razvaljajte tijesto, stavite u okrugli kalup za pitu i po njemu složite polovice jagoda. Pospite sa šećerom, vanilin šećerom, te zalijte s malo ruma. Od sastojaka za posip, brzo napravite mrvičasto tijesto, te ga između prstiju pospite po piti. Pecite na 180 ºC 35-50 min.

Prethodni članakPunjeni šampinjoni
Sljedeći članakStracciatella kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.